Nyheter

Krav om bærekraftrapportering vil gjelde for alle bedrifter innen år 2026. Vi har laget bærekraftrapport for DeFacto 2021. Denne ønsker vi å dele med dere, dels til inspirasjon, og dels for å informere om at bærekraftrapportering inngår i våre tjenester.
Vi som regnskapsfører er på lik linje med banker og andre finansinstitusjoner underlagt hvitvaskingsloven og med det pålagt å utføre sikker identifisering av våre kunder ved etablering av oppdrag.
Statsbudsjettet for 2023 inneholder endringer på skatte- og avgiftssiden som får konsekvenser for laksegründere og kraftselskap, men også for andre næringsdrivende, enten du driver en mindre eller større bedrift.
Nå som høsten er her vil en stor del av sommervikariatene være over. Dette må du huske når du skal avslutte sommervikarene.
Fra 1. juli i år er det gjort endringer i arbeidsmiljøloven som gjelder forskrift om hjemmekontor. Vi har oppsummert hva forskriften innebærer, og når den gjelder.
Finansdepartementet har ute på høring forslag til nye regler for beskatning av private formuesgjenstander i bedrifter. I praksis vil de nye reglene (om de blir vedtatt) føre til så høy skattebelastning at det er svært ugunstig å ha slike eiendeler i virksomheten, verken i form av eie eller leie.
Regjeringen holdt pressekonferanse om strømstøtte til næringslivet, fredag, 16. september. Det er lagt opp til grønn støtte, og søknadsprosesser. Vi i i DeFacto kan bistå.